Lisek02. Wczoraj zrobiłem u siebie zdalny start w fordzie mondeo mk5 2019 ecoblue wersja poliftowa. Chwilkę się napociłem żeby to zadziałało, bo nie mogłem nawet kluczyka dodać, musiałem najpierw odblokować funkcje dodawania kluczyków w forscanie, i tak jak u ciebie w bcmii nie było opcji włączenia zdalnego startu, więc leciałem po cyferkach. Napewno po każdej zmianie należy zrobić reset modułu każdego zmienianego.
Najważniejsze to żeby to zadziałało z oryginalnymi kluczykami to musi być to samo kodowanie czyli 434,2 inaczej nie zadziała oczywiście dotyczy to fordow po 2017, wcześniejsze miały inne kodowania, chyba 433,9.
Jak robiłem to za pierwszym razem w poprzednim fordzie z 2016 roku to wszystko zrobiłem jak trzeba i mi Kluczyk nie działał, tylko awaryjnie w kieszonce, okazało się że nie było baterii, gdzie przy zakupie klucza miałem informacje ze baterie są więc nawet nie sprawdzałem, więc od tego zacznij
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak się nadal nie uda to pisz, coś poradzimy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.