View Single Post
Stary 13-05-2024, 13:09   #11
crux
ford::beginner

Model: Ford Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue 150 KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wymiana oleju w skrzyni automatycznej 8F24

Cześć,
Mam Focusa MK4 ze skrzynią automatyczną. Podobnie jak autor tematu dostałem info z ASO, że w tym modelu w skrzyni biegów oleju nie przewidziano do wymiany... w Europie, w USA owszem tak. Jednak oczywiście wymienią jeżeli tego oczekuję - klient nasz Pan.
Auto ma aktualnie 163.000 przebiegu. Z innego źródła dowiedziałem się, że przy tym przebiegu lepiej nie wymieniać... gdyż nie wiadomo czy uszczelnienie nie siądzie itp. Chyba trochę brednie, ale nie jestem mechanikiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój poprzedni Focus MK3 FL ze skrzynią PowerShift miał prawie od początku robioną wymianę oleju w skrzyni co 40.000 tys a nie jak zaleca Ford co 60.000. Auto odwdzięczyło się całkowicie bezproblemową eksploatacją przez całe 341.000 km do czasu jego sprzedania. Jeździłem od nowości, skrzynia miała fantastyczną kulturę pracy, o niebo lepszą od tej w MK4, oba w dieselu 150KM.

Chciałbym aby aktualny Focus również był tak bezawaryjny a zwłaszcza skrzynia. Czy wymienialiście w swoich? 1500zł to nie majątek jak mam zachować spokój Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez crux ; 13-05-2024 o 13:13
crux jest offline   Odpowiedź z Cytatem