wymiana lamp przednich na chińczyki
Witam wszystkich
mam fusiona kupionego z przerobionymi lampami przednimi, ale niestety pękł mi klosz i diagnosta powiedział, ze nastepnym razem nie przejde przeglądu.
Poszukałem troche w necie i widze że chinczycy zaczeli od jakiego czasu robić lampy do fusiona 2018+ i zachwalają to jako plug n play, czyli wyjmujesz stare lampy, wkladasz nowe i nie trzeba nic kodować, ani zmieniać wiązek itp.
niestety nie chce mi się w to wierzyć aby było to takie proste, i patrzyłem na zdjęcie moich lamp oryginalnych i tych chinczyków i wtyk jest taki sam ale piny są w innych miejscach i w chinczyku jest chyba jeden pin wiecej o ile dobrze patrze. Jako ze kupiłem auto juz przerobione to nie wiem jakie przeróbki dokonano wczesniej i mam pytanie do madrych głów bo ja jestem niestety analfabetą motoryzacyjnym.
Wiem tylko ze w moim modelu mam lampy z halogenem, migacz jest na zarowce, a w chinczyku migacz na ledzie.
Czy ktos te lampy juz montował, ewentualnie czy na slasku jest jakis specjalista ktory chcialby sie podjac tematu? bo nie wiem czy kupić te lampy, czy lepiej oryginal, i znowu przeróbka przy soczewkach czy jak to sie tam robi?
Co możecie polecić aby po wymiane nie bylo problemow z przegladem?
|