Temat: [Focus 2011-2014] Schemat do wtyczki radia
View Single Post
Stary 01-06-2024, 22:07   #12
Arek78Lodz
ford::average

Imię: Arek
Model: Ford Focus MK3 Kombi
Silnik: 1.6 EcoNETIC
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Schemat do wtyczki radia

Wiec tak jak posprawdzalem to mam zasilanie anteny zarówno od radia jak i w aucie. Ale znalazłem też wadę. Ta przejściówka między radiem a kablem anteny trzeba poruszać bo ona coś nie styka. Jak poruszałem i ściskałem mocniej to od razu wskoczył RDS radio zaczelo wyraźniej grać. Lecz nie udało się złapać tyłu stacji co na fabrycznym radiu. U mnie radio fabryczne ma podłączone 2 anteny dachowa i z szyby - są to fabryczne anteny. Teraz jest podłączona tylko dachowa.
Kupując radio dostałem komplet wiązek z canbus ale nie mogę się dogadać z chinolem czy muszę mieć kabel wchodzący do canbus i wychodzący. Na chwilę obecną mam tam wtknięte kable tylko z jednej strony. Czujniki i kamera cofania działają idealnie. Na kierownicy przyciski też działają ale np jak puszczam muzykę to jak przytrzymałem przycisk na kierownicy dłużej to przewijało piosenkę. Teraz tego nie umie ustawić bądź to nie działa.
Następnym etapem jest wywalenie sync1 mimo że jakieś tam apki są do połączenia ale nie działa mi USB. Chce też fabryczny mikrofon który jest pod podsufitka podłączyć bezpośrednio do radia. Pozbywając się sync1 nie będę miał funkcji powiadamiania służb gdyby był wypadek. Lecz gdy mam sparowany telefon z sync i radiem android to po zakończeniu rozmowy w radiu zawiesza się dźwięk- jest cisza. Więc rozliczyłem telefon z sync i jest tylko połączony z radiem.
Tu wrzucam link do ogłoszenia https://pl.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2pol

Ostatnio edytowane przez Arek78Lodz ; 01-06-2024 o 22:13
Arek78Lodz jest offline   Odpowiedź z Cytatem