Temat: [S-MAX 2006-2015] Zapowietrzony układ paliwowy...
View Single Post
Stary 07-06-2024, 14:52   #47
Yeti79
ford::amateur

Imię: Michał
Model: Ford s max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2006
Domyślnie Powietrze w paliwie.

Witam szanowne grono forumowiczów. Szukałem ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na problem mojego auta-Ford s max 1 generacji,2.0 tdci 96kw/130 koni.Od jakiegoś czasu podczas przyspieszania bądź hamowania silnikiem słychać dziwny dźwięk jakby ktoś gwoździem po tarce jeździł,diagnoza mechanika-wtryski,wymontowane,wysłane do sprawdzenia,wszystkie padnięte.Wtryski wymienione ale dźwięk pozostał,w przewodzie paliwowym w momencie jak się przygazuje to widać bąble powietrza,albo to jest próżnia bo paliwo nie ucieka z węży,obudowa filtra zmieniona na nową Purflux,szybkozłączka też nowa,a w obudowie ostatnio jak zaglądałem to znalazłem kilka może nie opiłków ale raczej kawałki błyszczącego metalu(takie dosyć spore).Czy uszkodzona pompa paliwa dawała by takie objawy i nie dawała by rady ciągnąć wystarczającej ilości paliwa do tego stopnia że bąble by się pojawiały w paliwie?Auto odpala i jeździ normalnie,ma moc nie kopci,wycieków nie zauważyłem,nie czuć zapachu paliwa,jedynie po wymianie wtrysków zaczął więcej palić o około litr(z komputera).Może ktoś spotkał się z taką sytuacją albo wie co może być przyczyną?Mam nadzieję że zrozumiale opisałem problem.
Yeti79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem