Teraz już jest prawie OK.
Cytat:
|
Kod usterki, który mi cały czas towarzyszy to – P0300:92-AE
|
Czyli losowe wypadanie zapłonów, co może skutkować problemami z wolnymi obrotami.
Cytat:
|
jeden z mechaników zauważył, że podobno rozgrzewa mi się bardzo katalizator.
|
Zastanawiam się jak do tego doszedł. Mierzył temperaturę i porównywał ją z danymi wzorcowymi? Problemy z odkręceniem sondy to nic dziwnego.
Cytat:
|
ASO – powiedzieli mi że najpierw wymiana pierwszej sondy lambda a później prawdopodobnie regeneracja katalizatora.
|
W benzynie? Może się nie znam, ale skoro jak napisałeś później
Cytat:
|
Po włączeniu silnika przy podpiętym komputerze wyskakiwała informacja o niskiej sprawności katalizatora (to u trzeciej osoby widziałem).
|
brzmi to trochę dziwnie. Skoro to benzyna to cząstki stałe raczej go nie zapchały, tylko metal szlachetny, który stanowi najdroższy element katalizatora mógł ulec utlenieniu i dla tego pojawił się błąd P0420. Niestety powód tego DTC może mieć także inne przyczyny. Regeneracja sensowna katalizatora, to prucie metalowej puszki i wymiana wkładu, tylko nie wiem czy ma to sens przy w zasadzie typowym i powszechnym samochodzie
Cytat:
|
Inny mechanik, który powiedział, iż przywrócił mi podstawowe ustawienia (przez jakiś czas pomogło przywrócenie ustawień podstawowych) komputera również wskazał, iż katalizator jest padnięty.
|
Czyli wyzerował wartości samoadaptacji takie jak np. korekty paliwowe, co powoduje, że sterownik przez jakiś czas się dopasowuje do tego co odczytuje z sond i przez jakiś czas było lepiej.
W zasadzie ja bym nie rozwiązywał problemu z DTC P0300 i wolnymi obrotami wymieniając katalizator (chyba że mocno zatkany, a nawet gdyby był to najważniejsze jest znaleźć tego powód), ponieważ DTC P0420 (wydajność katalizatora) może mieć swe podłoże w DTC P0300. Odwrotnie raczej być nie powinno. Poszedłbym raczej drogą wyznaczoną przez kolegę
Achim32, a na forum jest wiele wpisów, które potwierdzą, że czasem soft sterownika Sigmy sprawia tego typu problemy. Znam z zasłyszenia podobny przypadek w tym silniku i nawet pożyczałem koledze kolegi swojego STN-a by mógł sobie diagnozować auto, ponieważ sprzęt wielomarkowy się w tym przypadku nie spisał i problem leżał w nienaturalnych korektach paliwowych. Detali sprawy nie znam, ale gdy korekty paliwowe były na przyzwoitym poziomie silnik pracował OK, jak nie to były podobne objawy jak u Ciebie. Poczekamy, a może ktoś coś ciekawego dorzuci w temacie.