Odp: Więcej mocy ale z falowaniem obrotów
Odświeżam wątek niestety. Minęło prawie 2 lata od ostatnich problemów. Po drodze (a jakże inaczej) pojawiło się kilka perturbacji, ale teraz nadszedł moment kulminacyjny.
Przez rok od ostatniego mieszania w EGR (odślepienie) było ok. Po roku po przebyciu długiej trasy (ok 600 km) falowanie wróciło + problemy z odpalaniem. Mechanik powiedział, że nie wie dlaczego tak jest ale sugeruje sprawdzić wtryskiwacze. O dziwo po wyjeździe od niego było dobrze przez dłuższy czas.
Dzwoniłem do niego i mówiłem "przypomnij sobie Pan co żeś dotykał bo może przypadkiem coś się docisnęło, może jaka wtyczka nie styka?"
Podobno dotykali tylko przewodów paliwowych prowadzących do wtryskiwaczy, i tyle.
Minął mniej niż rok i się zaczęło:
Problemy takie jak wcześniej opisywane w tym wątku. Jako, że EGR stary i wg mechanika "bruździ" zdecydowałem się go wyprogramować i zaślepić na wszelki wypadek.
Na diagnostyce podczas falowania obrotów widać duże skoki ciśnienia paliwa (+- 30% w górę i w dół od normy na biegu jałowym).
Po wyłączeniu EGRa część objawów ustała ale duża część została:
+ wróciła moc
+ nie ma szarpania na niskich biegach i przy 2 tys obrotów
- po mocnym rozgrzaniu nadal faluje
- trochę trudniej odpala
Sprawdzać wtryskiwacze? Jak można zdiagnozować działanie pompy wysokiego ciśnienia czy regulatora ciśnienia paliwa? Dlaczego żaden mechanik do tego nie próbował dojść (auto było w między czasie już u 3 i każdej jeden mówi, że nie wie co się dzieje i "sprawdzić wtryskiwacze").
Szlag mnie trafi jak zregeneruje wtryskiwacza i to nie pomoże.
Gorąca prośba o poradę.
Pacjent: Focus mk2 1.6 tdci 90 km 2010.
|