Głośniki raz działają wszystkie raz tylko centralny
Witam
Posiadam focusa mk3 2011 1.6 125km vtci zdaje się
Radio Sony,
I mam problem z radiem i głośnikami.
Sprawdzałem mnóstwo stron ale nie znalazłem podobnego problemu, toteż pisze tu z nadzieją że ktoś coś podpowie za co z góry dziękuję.
Problem objawia się przełączaniem głośników przez chwilę grają wszystkie i wszystko gra jak należy, za moment gra tylko centralny, przełączę kierunkowskaz bądź włączę długie i znów chwilkę grają wszystkie głośniki i tak co 10 sekund, czasem rzadziej, czasem hamulec nacisne , a czasem po prostu jadę i się zmienia.
Do tego prawe tylne drzwi głośniczek wysokotonowy i dolny duży trzeszczą, ale tylko gdy gra tylko głośnik centralny w desce rozdzielczej.
Potrafią trzeszczeć nawet jak radio ściszone na 0.
A czasem trzeszczą nawet jak radio jest wyłączone, pojechałem 800 km to trzeszczały na początku potem po jakimś czasie przestały , ale problem nie ustal, dalej głośniki się wyłączają,
Zdałem boczek z prawych tylnych drzwi odpisałem głośniki, i harczec i trzeszczeć nie trzeszczą ale radio dalej przełącza raz wszystkie głośniki grają innym razem tylko centralny i tak w kółko wściec się można,
Pomóżcie proszę co sprawdzić?
Mam jeszcze mondeo 2007 radio też sony ale wiadomo inne ale może mozna by podłączyć i sprawdzić czy to radio padło czy nie da rady?
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Ostatnio edytowane przez zb2x ; 18-06-2024 o 21:05
|