View Single Post
Stary 24-06-2024, 20:00   #4
teiksef
ford::advanced

Model: Escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: 2020: IACC (inteligentny adaptacyjny tempomat) i TSR (rozpoznawanie znaków)

Wyraziłem się nieprezycyjnie, więc muszę poprawić. W moim Escape mam ustawione "Fusion", tj. w Forscanie IPMA -> Traffic Sign Recognition Mode: "Fusion (map data + camera data)". I na moim liczniku wyświetla się rzeczywiście prędkość odczytywana z mapy, ale "nadpisywana" przez TSR (w odróżnieniu od Sync3, gdzie odczytywana jest po prostu wartość z danych mapowych). Tak więc wydaje się to działać dość dobrze (poza wspomnianym faktem, że ograniczenie z TSR "przykleja" się na dłużej niż w rzczywistości obowiązuje, jeśli nie jest odwołane znakiem, a skrzyżowaniem).
Próbowałem włączać z ciekawości "Camera only", ale IPMA zgłaszało wtedy błąd. Nie dociekałem bardziej, bo tryb mieszany jest dla mnie docelowym.
Może jeszcze uda mi się wyskoczyć na S7 na odcinki, których nie ma na mapach F12, bo tam ten TSR ma największy sens (ale też dobrze testuje się na odcinkach remontowanych w mieście, bo standardowe 50 jest zastępowane np. 40 km/h). Chyba, że wcześniej wyjdzie update map EU do F13, a tam już pewnie te odcinki będą.

Wersje u mnie:
IPMA: LJ6T-19H406-CD
IPC: LJ6T-10849-DEK
teiksef jest offline   Odpowiedź z Cytatem