Cytat:
|
Cześć,
Przeczytałem kilkanaście tematów podobnych do mojego problemu ale żaden nie został wyjaśniony.
Od początku
Focus 2017 rok 1.5 Ecoboost + LPG KME 135000km przebiegu
Jestem właścicielem od 3 miesiący.
Od około miesiąca zauważyłem, że ubywa mi płyn chłodniczy w zbiorniczku.
Po przejechaniu trasy 100-200km w zbiorniku ubywało płynu, po odkręceniu korka płyn wracał ale już w mniejszej ilości.
Mechanik stwierdził, że obejmy przy parowniku były luźne i tam uciekał płyn.
Niestety po naprawie płyn nadal znika.
Zrobiłem test na UPG i podczas tego testu, po dobrym przegazowaniu płyn chłodniczy wylał się przez tester nawet około 0,5 litra.
Po chwili znowu odpaliłem samochód z otwartym zbiornikiem przegazowałem i znowu to samo, około litr płynu wylał się przez otwór. Zbiornik zrobił się pusty, a wąż za chłodnicą wydawał się pusty i bardzo miekki.
Podczas jazdy w trybie serwisowym temperatura waha się w okolicach 95-100 stopni.
Teraz pytania
Korek, termostat, pompa wody, UPG, pęknięcia na głowicy, dziurawe węże?
Czy te silniki miały intercooler, bo słyszałem, że też może być powodem znikającego płynu?
Pozdrawiam
|
Dziś zauważyłem, że przy jeździe 90-100 km/h płyn nie znika, lub bardzo znikome ilości, a przy dobrym przeciąganiu na biegach już znika. Czy to może wykluczać którąś z prawdopodobnych przyczyn lub pozwala skupić się na turbinie lub jej okolicach ? Dodam, że dopóki nie odkrece korka po nawet normalnej jeździe wąż za chłodnica jest napuchnięte.
Po odkręceniu korka, pojawia się odgłos w okolicy intrecoolera.