Kilka pytań od świeżaka
Hej
Jestem świeżak w gamie Forda, więc na wstępie proszę o wyrozumiałość.
Dotychczas Giulietta, od niedawna Focus ST TDCI '17.
Przyzwyczaiłem się do pewnych drobnych funkcji, które chciałbym mieć również i tu.
1. Mam światła z funkcją auto. Natomiast czy jest możliwość ustawienia/zaprogramowania świateł tak, aby po wyłączeniu zapłonu pozostawić samochód na światłach mijania, aby auto tego nie sygnalizowało uciążliwym brzęczeniem a światła wyłączały się całkowicie?
2. Czy można ustawić system multimedialny tak, aby po zgaszeniu zapłonu i otwarciu drzwi nie wyłączał automatycznie radia? W Alfie miałem możliwość ustawienia np. 10 minutowego opóźnienia wyłączenia radia.
3. Posiadam system Sync 3. Niestety nie posiada on funkcji radia DAB. Jest możliwe by je jakimś sposobem dołożyć? Znajomy w Leonie ma taką możliwość, wystarczy coś tam pogrzebać i dołożyć antenę. A jak jest w Fordzie?
4. Co polecacie do diagnostyki? Na początek nie pytam o programowanie i inne cuda, więc na BT z appką do telefonu by wystarczyło, choć badziewie odpada. Za linki będę bardzo wdzięczny.
5. Na szybie przedniej mam jakieś czujniki, na pewno jest wycieraczek i pewnie świateł. Jak sprawdzić czy są jakieś jeszcze i do czego służą?
6. W Giulietcie QV system multimedialny ma funcje Alfa Performance, które pokazywały różne parametry pracy silnika, ale także przyspieszenia, poziom naładowania akumulatora, moment obrotowy itp. Czy w Focusie jest możliwe by coś takiego uzyskać modyfikacjami czy w jakiś inny sposób?
7. Czy da się (i jak) na stałe wyłączyć system start-stop? W Alfie jak wyłączyłem to samochód to zapamiętywał do czasu aż sam ponownie włączyłem ten system. W Fordzie za każdym uruchomieniem muszę to robić a wolałbym deaktywować na stałe.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Martini33 ; 26-06-2024 o 18:01
|