Temat: [C-MAX 2007-2010] Bluetooth do Tarvelpilot FX
View Single Post
Stary 30-06-2024, 19:51   #1
GGrzegorz
ford::amateur

Imię: Grzegorz
Model: C-max
Silnik: 2.0 benzyna+Lpg
Rocznik: 2009
Domyślnie Bluetooth do Tarvelpilot FX

Witam.W radiu Travelpilot FX niedawno padł mi moduł bluetooth.Przestało działać audio przy połączeniu z telefonem oraz wejście line in. Poza tym wszystko się zawieszało po włączeniu przycisku PHONE.

Wymieniłem go na inny ale nie do końca działa jak trzeba. Połączenie z telefonem jest, audio działa i wejście liniowe też. Jednakże przy połączeniu z telefonem brak jest ikony tegoż połączenia a wcześniej była. Nie działają też polecenia głosowe. Forscan już nie pokazuje błędu który wcześniej był.

Teraz moje pytanie dotyczy numeru tego modułu.Czy ostatnia litera może mieć aż takie znaczenie w działaniu VOICE CONTROL. Mój moduł miał numer 8M5T-19G488-AT a teraz mam z końcówką -AP.

Forscan nadal wykrywa stary numer i niestety nie ma możliwości konfiguracji modułu SRM więc nie wiem czy da się to forscanem ogarnąć chociaż mam wersję rozszerzoną płatną.

Profilaktycznie odłączałem też akumulator i wgrałem ponownie soft do radia ale to nie pomaga. Może jest jakiś prosty sposób na naprawienie tego. Proszę o jakieś sugestie.
GGrzegorz jest offline   Odpowiedź z Cytatem