Cześć.
Focus MK3 1.5 TDCi 95KM r. 2015 - na biegu jałowym delikatnie falują obroty i słychać jakby takie chrobotanie (jak świerszcz) co kilka/kilkanaście sekund z okolic przepustnicy. W momencie jak słychać ten dziwny odgłos, to silnik jakby przygasa na te kilka sekund. Na obrotomierzu nie widać, żeby spadały obroty.
Mechanik stwierdził, że przepustnica do wymiany, ale krzyknął takie pieniądze, że zastanawiam się, czy samemu tego nie zrobić.
Przejrzałem jakieś filmiki, zajrzałem pod maskę i rzeczywiście wydaje się, że to banalna sprawa - odkręcić rurę dolotową, wypiąć kostkę z zasilaniem i wykręcić 4 śruby.
Czy to rzeczywiście jest tak proste, jak się wydaje? I drugie pytanie - czy po wymianie przepustnicy potrzebna będzie jej adaptacja i podpięcie pod komputer?
Pytanie moje bierze się stąd, że znalazłem identyczną przepustnicę oryginalną po kompletnej regeneracji, z gwarancją 24 miesięczną za niecałe 150 złotych, a mechanik sobie krzyknął za to prawie 1500 złotych (z nową oryginalną przepustnicą).
Z góry dziękuję za pomoc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.