Cytat:
|
Witam podepne się pod temat ,mam problem z podłączyłem kamery 70 Mai a810k z tylną kamerą .
Problem polega na podłączeniu stałego zasilania żeby aktywny był tryb parkingowy- po podłączeniu przewodów zgodnie z instrukcją to znaczy ACC pod zasilanie ze stacyjki, przewód plusowy pod stały prąd i minusowy pod uziemienie prąd jest cały czas podawany na kamerkę nawet po wyłączeniu silnika i zamknięciu drzwi. Kamera się nie wyłącza i nie przychodzi w tryb parkingowy . Jeżeli jesteście w stanie o jakiś sposób pomóc byłoby super. Powiem wam szczerze ,że juz zgłupiałem i nie wiem czy coś jest z tym zasilaczem od stałego zasilania czy z kamerką.
Byłem też u znajomego elektromechanika który powiedział że przewody podłączyłem prawidłowo i powinno to działać A jeżeli nie działa to znaczy że ten cały tryb parkingowy może być uszkodzony żeby to zareklamował.
Przewód ACC który jest podłączony pod stacyjkę to przy wyłączonej stacyjce Prądu nie ma a gdy włączam stacyjkę to prąd jest
|
Sprawdź czy tam, gdzie podłączyłeś przewód plusowy jest cały czas napięcie. Na niektórych bezpiecznikach auto odcina zasilanie dopiero po jakimś czasie od wyłączenia zapłonu.
U mnie problem był tutaj właśnie.
Trzeba wyłączyć zapłon, zamknąć wszystkie zamki w drzwiach i po jakimś czasie dopiero sprawdzać gdzie jest prąd.
Rozumiem, że w konfiguracji kamerki właściwie zaznaczyłeś zachowanie urządzenia po wyłączeniu zapłonu (ma być nagrywanie poklatkowe a nie tryb parkingowy).