Błąd ABS, ESP, poduszek oraz komunikat "Asystsent ruszania pod górę niedostepny"
Witam wszystkich.
Pacjent to poliftowy 1.5 TDCI w manualu. Od jakiegoś miesiąca, na desce zaczęły pojawiać się błędy ABS, ESP oraz poduszek powietrznych, a przy zatrzymaniu dodatkowo komunikat "Asystent ruszania pod górę niedostępny". Na początku były to kilku sekundowe przypadki, zawszę podczas jazdy, ale zaczęło się to nasilać, a dodatkowo w momentach wystąpienia błędów przestaje działać prędkościomierz, i odczuwalnie spada moc. W tej chwili błędy świecą się już praktycznie bez przerwy.
Pierwszym podejrzanym był akumulator, bo prawie 7 letni, ale po wymianie na nowy i resecie BCM problem pozostał (ładowanie jest ok).
Podłączyłem komputer i Forscan pokazał następujące błędy:
PCM: U0415:86-27 - nieprawidłowe dane odebrane z modułu 'A' sterującego układem zapobiegającym blokowaniu kół podczas hamowania (ABS)
Dodatkowe symptomy usterki (:86):
-Nieprawidłowy sygnał
ABS: U0401:00-29 - nieprawidłowe dane uzyskane z ECM/PCM A
ABS: C0031:11-2B - czujnik prędkości lewego przedniego koła
Dodatkowe symptomy usterki (:11):
-Obwód zwarty do masy
PAM: U0415:00-2B - nieprawidłowe dane odebrane z modułu 'A' sterującego układem zapobiegającym blokowaniu kół podczas hamowania (ABS)
PSCM: U0415:00-48 - nieprawidłowe dane odebrane z modułu 'A' sterującego układem zapobiegającym blokowaniu kół podczas hamowania (ABS)
Błędów nie idzie skasować.
Wszystko wskazuje na zwarcie czujnika ABS przedniego lewego koła, więc wymieniłem ten czujni, oraz przewód we wnęce. Sprawdziłem też wiązkę od czujnika do pompy ABS pod kontem uszkodzenia, oraz wtyczki na pompie i przy komputerze (tez jest we wnęce z lewej strony więc jakoś tak mi się skojarzyło) pod kontem wody i nic, problem jak był tak jest. Zrobiłem nawet ponowną inicjację pompy ABS i wszystkie kalibracje tego systemu. Po odpięciu przewodu od czujnika, dochodzi błąd "przerwa w obwodzie", ale "zwarcie" nie znika. Dodam, że w programie nic nie było grzebane (start/stop nie był wyłączany).
Jakieś pomysły? Sprawdzić CAN, ale od czego do czego? Łożysko na piaście (samochód ma prawię 170tyś i nie było jeszcze ruszane)? Sterownik/pompa ABS?
Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
|