View Single Post
Stary 13-07-2024, 15:15   #33
ochkarol

Domyślnie Odp: podłączenie rejestratora - kamery

Cytat:
Napisał teiksef Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]Te tryby parkingowe to czasem niestety ściema. Miałem Nextbase 412GW, w którym tryb parkingowy odpalał się bez powodu, ze skutkiem łatwym do przewidzenia, tj. brak możliwości odpalenia samochodu rano.
A niby czemu ściema? Jak w aucie jest słaby już akumulator, to może i auto nie odpalić rano. Z drugiej strony wideorejestratory z aktywnym trybem parkingowym mają funkcję wyłączania się całkowicie gdy napięcie spadnie poniżej krytycznego poziomu. Także mało prawdopodobne jest aby z powodu wideorejestratora nie można było odpalić rano auta.
Cytat:
Napisał teiksef Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tego, co czytałem o 70mai A500S (wiem, że to nie Twój model, ale firma ta sama), to poza faktem, że jest to fajna kamera, to najlepiej uznać, że trybu parkingowego nie ma
70mai A500S jak najbardziej posiada tryb parkingowy (z tego co piszą na stronie 70mai). Nawet dwa (aktywny - nagrywanie poklatkowe i pasywny).
Posiadam bliźniaczy model A800S i jak najbardziej obydwa tryby działają. Nigdy nie miałem problemów z uruchomieniem auta. Nawet na starym akumulatorze.
Oczywiście do aktywnego trybu parkingowego niezbędny jest adapter zasilania, który to właśnie zapobiega rozładowaniu akumulatora.
  Odpowiedź z Cytatem