Cytat:
|
[...]Te tryby parkingowe to czasem niestety ściema. Miałem Nextbase 412GW, w którym tryb parkingowy odpalał się bez powodu, ze skutkiem łatwym do przewidzenia, tj. brak możliwości odpalenia samochodu rano.
|
A niby czemu ściema? Jak w aucie jest słaby już akumulator, to może i auto nie odpalić rano. Z drugiej strony wideorejestratory z
aktywnym trybem parkingowym mają funkcję wyłączania się całkowicie gdy napięcie spadnie poniżej krytycznego poziomu. Także mało prawdopodobne jest aby z powodu wideorejestratora nie można było odpalić rano auta.
Cytat:
|
Z tego, co czytałem o 70mai A500S (wiem, że to nie Twój model, ale firma ta sama), to poza faktem, że jest to fajna kamera, to najlepiej uznać, że trybu parkingowego nie ma
|
70mai A500S jak najbardziej posiada tryb parkingowy (z tego co piszą na stronie 70mai). Nawet dwa (aktywny - nagrywanie poklatkowe i pasywny).
Posiadam bliźniaczy model A800S i jak najbardziej obydwa tryby działają. Nigdy nie miałem problemów z uruchomieniem auta. Nawet na starym akumulatorze.
Oczywiście do aktywnego trybu parkingowego niezbędny jest adapter zasilania, który to właśnie zapobiega rozładowaniu akumulatora.