Podpowiem innym, może będziecie mieli taki sam problem. Auto oddane do serwisu skrzyń automatycznych w Szczecinie. Sprawdzili 8f35 - mechatronika ok, w moim przypadku doszło do przegrzania skrzyni i dlatego wyskoczył tryb serwisowy inny - z kluczem.
Widocznie skrzynia się za mocno rozgrzała w jeździe w korku. Miałem wymianę dynamiczną 2 miesiące temu - dlatego mnie to zdziwiło. Brakowało dodatkowo 100ml oleju. Spuścili trochę i sprawdzili czy nie mażadnych opiłków - olej byl bardzo czysty a na dodatek miał jeszcze zabarwienie czerwone - co powiedzieli że widać że dopiero wymieniony i nie powinno być problemów. Po sprawdzeniu ciśnień na każdym biegu, oleju i ogólnie jak zmienia biegi podczas jazdy - stwierdzili że skrzynia jest w bardzo dobrej kondycji - mam jeżdzić i obserwować. Galaxy 2.0 ecoblue 190km ma 224tys przebiegu. Za 3 tyg jadę w 5tys km trasę - głównie góry i wtedy tak naprawdę zobaczymy co ze skrzynią
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam!