View Single Post
Stary 14-07-2024, 13:35   #38
ochkarol

Domyślnie Odp: podłączenie rejestratora - kamery

Jeżeli w akumulatorze bez dodatkowego obciążenia będzie takie napięcie to faktycznie trup. Ale jeśli coś rozładuje aku do takiego stanu to nie wyciągałbym takich wniosków.
Jak wcześniej już pisałem - kilka razy (po weekendowych postojach) moduł zasilania odcinał zasilanie (po uruchomieniu auta kamerka była wyłączona).
Wniosek napięcie spadło poniżej wartości zapisanej w module zasilania kamerki.
Żadnych problemów z rozruchem starego diesla zimą.
Czytam różne fora i narzekań, że kamerki zabijają akumulatory jest bardzo mało.
Np. taka 70mai A500S pobiera jedynie 0,24A podczas nagrywania poklatkowego. Alarmy samochodowe potrafią pobierać więcej prądu (czytałem, że nawet do 0,5A).

Dlatego nie generalizowałbym, bo przyczyn rozładowywania akumulatora - nawet związanych z kamerką samochodową - może być wiele i niekoniecznie muszą one dotyczyć samego urządzenia.
Wśród osób, które znam i które mają zainstalowane wideorejestratory w samochodach nikt nie narzeka. Z tego co wiem mają różne urządzenia 70mai i MIO.

A jeśli piszemy o trybie parkingowym to warto doprecyzować czy chodzi o aktywny czy pasywny tryb parkingowy.

Bump:
Cytat:
Napisał teiksef Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ściema, bo nagrywało 30 filmików przez jedną noc
To faktycznie ciut dużo ;-)
Widać, że zbyt duża czułość czujnika. W ustawieniach nie można było tej czułości skonfigurować?
Z drugiej strony lepiej mieć kilka filmów za dużo niż o jeden za mało. ;-)
No ale fakt - nie 30 :-D

Cytat:
Napisał teiksef Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W temacie A500S cytowałem konkretne posty. Tobie działa A800S, i to akurat dobrze, ponieważ o ten model było pytanie
Te urządzenia niewiele się różnią - na dobrą sprawę chyba tylko tym, że A800S nagrywa w 4K a A500S "tylko" w fullHD.

Ostatnio edytowane przez ochkarol ; 14-07-2024 o 13:41
  Odpowiedź z Cytatem