Cytat:
|
Jak dokładnie brzmiał ten komunikat odnośnie oleju?? Nie był to przypadkiem efekt nie skasowanej inspekcji olejowej? Z tego co wiem, ten silnik nie posiada „wynalazku” w stylu 1.5 tdci informującego o jakości oleju…
Nie lej żadnego specyfiku a raczej najpierw rozwiąż problem - sprawdź temperatury podczas wypalania, tak jak Marcin sugeruje, gdyż to może być właściwy trop.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
Niestety nie pamiętam, bo to akcja ze stycznia jak Wieliczka dostała od zimy. U mnie było po -20 / -25. Natomiast raczej nie był to efekt nieskasowanej inspekcji, bo u tego mechanika od 7 lat focusy serwisuję i nigdy problemów z nieskasowaną inspekcją nie było. No i też wymieniam olej co 10k km. Tutaj się pojawiło po ok 8k km, a inspekcje nie są co 18k km w fordzie z tego co wiem.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jasne, podrzucę trop żeby szybciej ewentualnie diagnoza i naprawa przeszły. Generalnie sugerujesz żebym nie lał tego do momentu wyeliminowania problemu czy w ogóle dać sobie spokój?