Dzień dobry drodzy forumowicze . Jest to mój pierwszy post choć przeczytałem od lat setki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na naszym forum . Zazwyczaj w którymś postów znajdowałem odpowiedzi nie dublowałem tematów bez wnikliwego przeczytania całości postów . Po przesiadce z focusa Mk2 który był w średnim stanie ale do dziś wozi dzielnie drabinę do pracy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nabyłem pięknego MK3 w fajnej wersji postanowiłem pedantycznie o niego zadbać i czepiać się każdej pierdoły ,brałem pod uwagę też mały chip softu dlatego chciałem aby silnik i osprzęt był ideał.
Dzisiejszy temat/problem nim popłynę na diagnozach w warsztatach ( już część wiedzy mnie troszkę kosztowała . A temat to nasze kochane wtryskiwacze w 1.6 tdci , ogólnie sądzę , że większość osób ma błędy w PCM o których nie wie u mnie był to błąd 2 i 3 wtrysku czyli "programowanie wartości wtryskiwacza na granicy maksymalnej "
1.wtryskiwacz zamówiony niby nowy.. warsztat ( robią głownie fordy ) stwierdził , że jest zły nie będzie chodzić -odesłany część kasy zwrócone .
2.wtryskiwacz nowy nowy zamówiony kwota 840 zł , ten wymieniałem już sam kodowanie adaptacja...ale tak trzęsło autem , że nie kontynuowałem adaptacji...i to może był błąd.
3.wtryskiwacz zamówiony polecony przez warsztat i to cenna informacja ponieważ nie ma w obiegu "regenerowanych dobrze " bo po prostu nie ma do nich części zamiennych mamy albo nowe nowe albo regenerowane fabrycznie dokładnie takie same sprzedaje ASO w Kwocie 1800 i 1500 jak pytałem jaka różnica Pan w Aso mówił żadna na oba gwarancja . Regenerowanie fabrycznie to nr 16 085 183 80 . Takie też montował warsztat klientowi i wyszło super .
Taki też zamówiłem na próbę 1 szt. zamontowany , zakodowany i zaadaptowany i teraz gorąca prośba bo nasze 1.6 tdci nie mają podglądu pracy jedyne co mamy to cylball . Ale chyba się w tym gubię ,.celowo zrobiłem zdjęcie po odpaleniu auta po samym kodowaniu ktoś wytłumaczy czy dobrze rozumiem? Wtryskiwacz wymieniony bilans mocy ok 0.6...bardzo słabo reszta powyżej 1 czy może się tak dziać ponieważ pozostałe leją?
Odrazu mówię po adaptacji i uczeniu jazdą bilans 3 cylindra to już 0.96-0.97.
Wiem także , że cylinder 2 oraz 3 na tym bilansie zawsze wypadają nieco słabiej . Chciałbym zamówić kolejny lub kolejne wtryski ale nie chciał bym utopić kasy . Ogólnie auto jeździło dobrze moc , zero dymienia itp lekko już tam słychać było te wtryski przebieg ok 180 tys . Jedyne co mnie martwi i zastanawiam się czy to nie wina wymienionego wtrysku lub/egr to przyspieszanie ale z muśnięciem pedału gazu między 1400-1900 czuć drobne drobne jakby przerywanie , pewnie jakby ktoś wsiadł nawet by nie zauważył tego . Przy wciśnięciu gazu zdecydowanie do oporu nie ma żadnego szarpania w tym zakresie , jeżdżąc z Forscan widzę lekkie otwarcie EGR przy delikatnym przyspieszaniu może on pracuje skokowo a nie płynnie .
Proszę wybaczyć za obszerny opis nie potrafię inaczej nakreślić sprawy .Ktoś ogarnia albo może też wymieniał tylko 1 wtrysk ?jak to z tym cylball jest.
Kolejny post będzie o DPF bo już 1,5 tys km a DPF tylko po zmianie wtrsyku pozauje 2% nabicia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w ogóle się nie zapycha
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ps. Przestrzegam z zakupem wtrysków z dziwnych " miejsc " byłem u takiego starego rzemieślnika w Gdańsku który robi tylko diesle , on mówił , ze cewki do tych wtrysków są nie dostępne poza Aliekspres ,a nowych nowych np Contintental nie ma na rynku jeśli są to albo domowo odnowione albo jakieś leżaki magazynowe . Obecnie wszystkie cześci dla PSA dostarcza już Mopar .
Pozdrawiam . Proszę o wyrozumiałość na mój 1 post .