Cytat:
|
Najgorsze jest to, że nawet błędów nie chcą podać lub nie potrafią zinterpretować.
|
Wskazanie kodów błędów jest kluczowe przy diagnozie pracy silnika. Może nie prosiłaś o przepisanie tych kodów dla Twojej informacji. Przy najbliższym odczycie zażądaj tych informacji, np. w postaci zdjęć z urządzenia diagnostycznego.
Cytat:
|
Nie zauważyłam spadku mocy auta.
|
Więc nie jest możliwe, żeby nie pracował na jeden cylinder.
Moim zdaniem do sprawdzenia:
- kierunek montażu przepływomierza (powinien być zgodny ze strzałką w kierunku zasysania powietrza do przepustnicy) <-- to możesz sama sprawdzić :-) ;
- czy czuć wyraźny zapach benzyny: wewnątrz pojazdu, na zewnątrz z wydechu, spod korka wlewu oleju <-- też możesz sama;
- test szczelności układu dolotowego czyli: wszystkie rury i przewody podciśnień (również te ukryte w urządzeniach, np. serwo hamulca czy pompka sprzęgła), szczelność samego kolektora ssącego (w tym uszczelki);
- weryfikacja, skąd dobiega odgłos pracującego diesla (dół silnika czy góra, najlepiej stetoskopem);
Jeśli powyższe nie dadzą efektu, to trzeba drążyć dalej:
- sprawdzenie rozrządu: tak dla pewności czy wchodzi blokada wałków (płaskownik) w pozycji GMP pierwszego tłoka po uprzednim założeniu blokady na koła zmiennych faz (tzw. motylek);
- sprawdzenie luzów: zaworowych, luzu na wałkach rozrządu, luzów na koła zmiennych faz;
- logi dynamiczne (sczytanie parametrów pracy silnika podczas jazdy w różnych warunkach obciążenia);
- sprawność katalizatora (nie wiem czy Twój silnik ma jeden czy dwa, ale raczej jeden);
I niestety to nie jest pełna lista... Pominąłem sprawdzenie/wymianę CEWKI ZAPŁONOWEJ, bo twierdzisz że silnik nie ma ubytków mocy.
Od kiedy z autem się tak dzieje?