Cytat:
|
to zmieniam gaśnie włącznik świateł i światła się włączają i nie można ich zgasić, poziomowanie działa, drl działa, kierunkowskaz działa, mijania są Ale blyskają po uruchomieniu silnika, drogowe są tylko po uruchomieniu silnika ale błyskają...
|
Błyskanie po włączeniu silnika to brak kondensatorów, lub nie ustawienie linii świateł długich jako zasilanie. Nie czytałeś mojego opisu! Alternatywnie możne zmienić oprogramowanie BCM ale to "mastering".
Cały czas mówimy o Fieście! W Focusie jest ok po takich zmianach.
Tu moja analiza Fiesty, różnice jakie znalazłem pomiędzy autami z DSS a takimi ze statycznymi ale z HCM lub halogenami
Kod:
726-11-04 ***X **** ** tryb kierunkowskazu, może trzeba ustawić, jeśli w nowych lampach jest to samo swiatło co DRL
**** **** X* tryb pracy lamp, przekopiiować z auta o takich światłach jak wkładane.
726-12-01 **** **X* ** detekcja przepalenie mijania, ustawić jak w aucie z o takich światłach jak wkładanae.
726-12-02 *X** **** ** konfiguracja świateł mijania, ustawić jak w aucie z o takich światłach jak wkładanae.
726-17-01 **X* ** LIN do lamp, zrobic po ustawienu testowanie komunikacji(wykrywanie) nowych urządzeń
726-21-03 XX** **** ** Magia, coś co nic nie zmienia ale zawsze w przypadku lamp DSS jest ustawione
może ktoś rozszyfruje?
PDM_Available_Cfg (PDMAC) • PositionLampOpenDTC_Cfg (PLODTCC) • Power_Point_Timeout_Cfg (PPTC) • PowerPointCkt_Cfg (PPCC)
Za wyjątkiem 726-17-01 i 726-21-03 można to zmienić korzystając z konfiguracji rozkodowanej (nie AsBuilt). Koniecznie znajdź auto z reflektorami jakie wkładasz.
Trochę na ślepo to robisz, schemat to podstawa i bez tego to bym się nawet nie brał za robotę.
Tu są dwa schematy, jeden to fiesta MK8 2017, bez ręcznego poziomowania lamp DSS, drugi 2021 z ręcznym poziomowanie, widać co się zmieniło. Rozdział 85.
Robiłeś połączenie masy na pinie #5? W focusie nie było, a tu nie jestem pewien. Nie wiadomo po co to jest ale jest i też trzeba robić.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
@Moderator - trzeba te kilka postów o fieście przenieś to identycznego wątku dla fiesty, bo się robi crossover.