View Single Post
Stary 05-08-2024, 19:15   #6
adrian14831
ford::amateur

Imię: Adrian
Model: S-Max
Silnik: 2.0 163 km
Rocznik: 2011
Domyślnie S-Max błąd U0415

Witam wszystkich.
Od razu mówię że nie znalazłem podobnego problemu.
Rok temu regenerowałem skrzynie powershift w Rudniku u Pana Kamila.
Skrzynia chodzi ogólnie perfekcyjnie poza jednym mankamentem. Jakiś czas temu jadąc około 160km/h autostrada skrzynia przestala ciągnąć. Wrzuciła tak jakby na luz i zjechałem tocząc się na najbliższy zjazd. Po zatrzymaniu i przełączaniu lewarka pomiędzy PRND nic się nie działo. Mrugala i cykala pozycja P. Na conversie wyszedl komunikat ograniczone dzialanie skrzyni biegow. Zgasilem samochod i odlaczylem na 10 minut akumulator. Po tym zabiegu auto odpalilo i normalnie pojechalo. Bylo to jakies 10 miesięcy temu. Spokój był do zeszłego tygodnia. Jadąc trasę 400 km z czego 50 po górzystym terenie okolice Zakopanego sytuacja znów się powtórzyła. Auto jadąc pod górę poprostu zrzuciło na luz i się zatrzymało. Nie pojawił się zadek komunikat na conversie. Podłączyłem komputer i jedyny blad jaki byl to cos od ABSu - U0415. Znów zgasiłem samochod odłączyłem akumulator i auto pojechało. W momencie jak ustawie dźwignie w pozycji D silnik nawet nie chce wejść na obroty. W pozycji P normalnie wchodzi na obroty ale cały czas Pozycja P mruga i cyka na lewarku. Byłem u gościa co robił ta skrzynie. Podłączył kompa i mówi że wszystko jest ok a jednak nie jest skoro coś takiego się dzieje. Mial ktoś z Was taki problem? Czekam na Wasza pomoc . Pozdrawiam Adrian
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Screenshot_20240805_191221_Gallery.jpg (40.3 KB, 8 wyświetleń)
adrian14831 jest offline   Odpowiedź z Cytatem