Temat: [Fiesta 2017- ] Wymiana reflektorów na Full Led
View Single Post
Stary 06-08-2024, 12:15   #125
Darekptr
ford::average

Imię: Dariusz
Model: Fiesta
Silnik: Dragon R3 1.5 200KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wymiana reflektorów na Full Led

Cytat:
Napisał michałek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie datę, tylko typ. Data nie ma nic wspólnego bo części zamienne są cały czas produkowane. Do auta kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] mają być (z auto poziomowaniem):
K1BB-13100-CD (prawa)
K1BB-13101-CD
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Jak chcesz, to to ustalę. Tylko musisz ściągnąć tak po 10 plików AsBuild dla aut z reflektorami jakie chcesz założyć i takich jak te co masz. Tylko rocznik niech się zgadza. Mam narzędzie to wyszukiwania różnic w dużej grupie plików. Tak znalazłem ustawienia dla Focusa. Vinów szuka się na otomoto a AsBuild pobiera z serwera forda: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
No dobra. Nie dostałem odpowiedzi na pierwsze moje pytanie wcześniej, ale chyba sam sobie na niej odpowiedziałem. Moja sprawna, na 99% oryginalna lampa prawa ma numery H1BB-13E014-CF. Na lampie lewej nie ostał się oryginalny numer, tylko na małej nalepce z kodem kreskowej zostało 15-CE. Więc K1BB-13101-CD nie jest jedyną możliwością. Co do zdania "części zamienne są cały czas produkowane"...no cóż, ASO mi powiedziało, że tej części (K1BB) nie ma i nie wiadomo kiedy będzie (i to nie pierwszy raz, amortyzatorów przód do ST też nie mieli wgl)

Sprawa numer dwa. Jeśli to wina lampy, że moduł nie chce się zaprogramować, to dlaczego błąd chodzi za modułem? Przecież na chłopski rozum, jeśli lewa zła lampa z modułem bez configu wali błędem konfiguracji, to po zamianie powinny walić obie strony, bo lewa się dalej nie kontaktuje, a prawa ma moduł z konfiguracją na drugą stronę. No a efekt jest taki, że oryginalny moduł w podejrzanej lampie przestaje sypać błędem, a lampa bez poziomowania ciągle, działa jak producent przykazał.
Darekptr jest offline   Odpowiedź z Cytatem