Lewa lampa jest tą niedziałającą. Na niej mam tylko naklejkę i kod 15-CE. Moduł do niej podłączony ma identyczne numery jak moduł w lampie działającej, miałem nawet dwa do testów. Błąd jaki generuje to B14DB:53-0B (brak konfiguracji) i B1437:87-0B (brak informacji) o których wspominałem w poście #111. W tej lampie długie nie działają, chyba, że są zapalone pociągnięciem dźwigni do siebie, ale odpalają się z wyraźnym opóźnieniem.
Prawa lampa ma numer H1BB-13E014-CF i małą nalepkę z 14-CF. Moduł w niej jest oryginalny z tego auta, generuje tylko błąd B1439:87-0B (brak informacji). Długie zachowują się normalnie.
Zamiana miejscami modułów które mają numery JX7B-13B626-AG (jedyna różnica miedzy nimi to...czcionka, ale wszystko inne jest identyczne) powoduje, że błąd B14DB:53-0B (brak konfiguracji) zmienia swoje miejsce i jest generowany przez stronę prawą, wcześniej sprawną. Zachowanie świateł długich także się zamienia.
Sprawdzę ten dodatkowy PIN w lampie.
Przez puszczenie LIN mam na myśli procedurę dostępną przez Forscan która według instrukcji ASO powinna zostać uruchomiona podczas montażu fabrycznie nowego modułu. LIN Module Initialization się to po angielsku nazywa i Internet podpowiada, że: "Activates certain new/replaced components which communicate on the LIN (Local Interconnect Network) to the BCM."
Link do zdjęć "numerów":
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Jutro mogę zrobić więcej zdjęć.