Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacja fabrycznego audio
View Single Post
Stary 12-08-2024, 11:45   #924
grek3
ford::amateur

Model: fusion
Silnik: benzyna
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Modyfikacja fabrycznego audio

Cytat:
Napisał steell Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wsadziłem głośniki Hertz na całą półkę centralny też. To narazie trochę prowizorka, trzeba dorobić ładny dystans. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zrobione gra.
Cześć mam wersję ford mondeo/fusion 2016 nietypową 10 głośników (8 w drzwiach i 2 na tylnej półce owale). Te dwa owale służą domyślnie jako subwoofer ale pytanie czy da się je ustawić jako normalne kanały lewy i prawy za pomocą FORSCAN (moduł ACM). Ja mam możliwość ustawić je pod port AUX1 zamiast na sub daję zwykły głośnik zewnętrzny ale mogę wybrać tylko jeden z kanałów tzn lewy lub prawy i gra wówczas ten jeden kanał na obu głośnikach.
Steel możesz sprawdzić jak masz ustawione głośniki na półce czy grają oddzielnie czy zawsze razem? Najlepiej sprawdzać to balansem L-P i przód- tył.
Mam teraz spięte oba owale pod lewy tylny kanał a chciałbym mieć je pod lewy tylny i prawy tylny. Prawdopodobnie jedyne sensowne rozwiązanie to puszczenie sygnału central tył na oba te głośniki wtedy jest sens dopiero zastąpić je dwudrożnymi.

Ostatnio edytowane przez grek3 ; 12-08-2024 o 12:30
grek3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem