Cześć. Próbuję rozwiązać mały problem w Focusie 1.6 ecoboost, otóż przy pełnym bucie pojawiają się w zakresie od 3500 do 5000-5200 obrotów takie szarpnięcia, podobne do sporadycznego wypadania zapłonu ALE komputer nie rejestruje tego jako wypadanie zapłonu. Poniżej 3500 obr. jak i powyżej 5000-5200 obr aż do odcięcia chodzi i ciągnie bez zarzutu. Wystarczy nawet minimalnie odpuścić pedał od położenia maksymalnego i już jest ok w tym zakresie obrotów, na 90+% gazu zawsze dobrze.
Z doświadczenia wiem, że ECU z ecoboosta bardzo dobrze rejestruje wypadanie zapłonu i momentalnie je zgłasza. A tu nic.
Kompresja w porządku, świece prawie nowe (zmieniane 800km temu, elektrody wyglądają dobrze i tak samo na wszystkich garach ale zamówiłem jeszcze nowy komplet), cewki podmienione, parametry wyglądają w normie, wtryski były czyszczone, korekty wręcz idealne, obroty stabilnie chodzą, płynu jak i oleju nie bierze, pali mało, normalnie nie ma się do czego "przyczepić" poza tym zachowaniem tylko jedynie co to zadany jak i zmierzony AFR przy bucie jest w granicach 13.2 ale w końcu komputer tak jest ustawiony i raczej fabrycznie w przypadku wersji 150km (to jest taka). Wcześniej zgłaszał jedynie błąd zaworu wałka wydechowego, po wymianie zaworu na razie nic. Co ciekawe jak check wyrzuciło od tego zaworu to nie było tego "wypadania zapłonu", przyspieszał idealnie ale to pewnie ze względu na to, że miał ograniczoną moc (niezbyt wyczuwalne ale pewnie coś było). A teraz nawet błędy oczekujące się nie pojawiają, auto przejechało tak trochę i oprócz tego zachowania przy WOT chodzi ok.
Pomysły? Jak nie wypadanie zapłonu to co?
Kiedyś podobny przypadek miałem przy pękniętej porcelanie świecy ale tam momentalnie ecu zarejestrowało wypadanie zapłonu plus tutaj oglądałem bardzo dokładnie świece i nie ma się do czego "przyczepić" wzorowo wyglądają elektrody (równo jak od linijki) NGK prawidłowy model i przerwa na świecy (może podrobione?). Nie mniej jednak zamówiłem nowe.
Można by jeszcze próbować wtryski podmienić ale gdyby z nimi było coś nie tak to raczej korekty by się rozjeżdżały a są wręcz idealne (+-3%) plus nagle powyżej 5000-5200 obr by chodziło ok? Środek do czyszczenia dawałem już do baku swoją drogą.
Edit: Ok, udało mi się ustalić, że to się dzieje w momencie dobicia ciśnienia doładowania na zadany full, poniżej i powyżej tego zakresu po prostu to ciśnienie albo jeszcze rośnie albo już spada. Zdmuc***e iskrę czy co? Spróbuje zmniejszyć trochę przerwę. Plus cały czas ten stosunkowo wysoki zadany AFR 13.2 (pokrywa się ze zmierzonym), jest to jeden z pierwszych wypustów 1.6 eb więc może potem ford poprawił softem czy coś? Aktualizacja softu? Może chip od razu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W mondeo jest zdecydowanie niżej ale mam po chipie w końcu. Dla porównania w seryjnym 2.0eb schodzi nawet do 10.5.