Temat: [Mondeo 2007-2014] Zamiennik radia "dużego", tesla style
View Single Post
Stary 19-08-2024, 10:36   #84
arko76
ford::amateur

Imię: Arek
Model: Mondeo mk4 kombi
Silnik: 2.0 TDCI 140km DW10c
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Zamiennik radia "dużego", tesla style

Cytat:
Napisał Adam_Zd Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, ja kupiłem takie:
https://www.aliexpress.com/item/1005...d=BXC6DMTWcT6R

Wersję 6G/128G z wysyłką z Polski, przyszło w kilka dni.
Nie zdecydowałem się na "tesla style", wolałem "hardware-owe" przyciski klimy i chciałem zostawić schowek pod radiem.

Działa całkiem dobrze, jak w większości tego typu urządzeń niektóre szczegóły są trochę niedopracowane, trzeba się z tym pogodzić albo zostać przy oryginalnym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ogólnie wrażenie jest dobre, nie mam chęci zamienić go z powrotem na Blaupunkta.
Z Conversem działa bardzo podstawowo, z radia FM wyświetla częstotliwość (niestety brak nazwy stacji), na pozostałych źródłach wyświetla CD i jakiś tam numer bez większej logiki. Z przycisków na kierownicy działa głośność, zmiana utworów, obieranie / odrzucanie połączenia (czyli to co jest po lewej stronie kierownicy). Przyciskami po prawej nic z tego radia nie da się obsłużyć. Z tego co czytałem i oglądałem to chyba wiele więcej się nie ma co się spodziewać po wszelkich zamiennikach.
Działa Android Auto, Apple Car Play też jest ale nie sprawdzałem.

Co do zmieniarki - jak masz oryginalną to szczerze wątpię że będzie działać.
Jeszcze kończę instalację jak będzie wszystko gotowe to zrobię fotorelację, na razie kilka zdjęć:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Hej!
Jak się sprawuje radio? Czy ramka, panel od klimy i podgrzewania szyby zostaje oryginalny?
arko76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem