Witam
Mnie też dopadł problem mokrego dywanika po stronie pasażera.
Krople wody bez żadnego demontażu można wyczuć dotykając ręką spód rurek klimy widocznych po lewej stronie w nogach pasażera. Demontaż boczku tunelu od strony pasażera i sprawdzenie żółtego kolanka - odpływu skroplin z klimy -zdjąłem gumowy wężyk, czyściutko, wyciągnąłem króciec wchodzący w podłogę, sprawdziłem drożność w stronę nagrzewnicy i w stronę podłogi -czyściutko wszystko drożne.
Nadal leci woda na dywanik.
Zgodnie z poradą kolegi marey
Pod tym linkiem
https://www.underhoodservice.com/for...assenger-side/
jest super instrukcja jak zdiagnozować wyciek i jak się jego pozbyć, co prawda po angielsku ale jak ktoś ma problem są translatory.
demontuje pokrywę parownika - 5 wkrętów torx T20 (wkrętakiem torx raczej nie da rady podejść skorzystałem z małego klucza torx w kształcie litery L), kiepski dostęp dostęp ale dało radę, pokrywa na wierzchu. Oczywiście brak uszczelki na tej pokrywie stąd wyciek (ford przyoszczędził).
Co użyć do uszczelnienia, posmarować silikonem i złożyć czy kupić sznur piankowy fi 3 mm ?
Nie wiem czy jest w serwisie taka uszczelka (jaki nr ?) pewnie kosztuje krocie .
Czy ktoś z kolegów uszczelniał tą pokrywę , czy ktoś ma sprawdzone rozwiązanie co użyć
Zrobię masą poliuretanowa klejąco-uszczelniająca BOLL która mi została od czasu uszczelniania bagażnika.