Panowie, Ford Focus mk3 2011r sedan europejczyk. W lutym tego roku wyskoczył błąd czujnika przedniego (nie mając gdzie tego ogarnąć poczekałem do wiosny) do tego czasu pojawily sie bledy juz na wszystkich czujnikach i dwoch wiazkach zwarcie do masy/ otwarty obwód. Zdjalem tylną wiązke i sprawdziłem miernikiem wszystkie przewody łączyły sie brak przebić. Wiec zdjalem przedni zderzak, wtyczka na jednym z czujników była czesciowo wysunieta, poprawilem ale to nic nie dalo i błędy dalej są (przewody przedniej wiazki tez sprawdziłem i wydaje sie byc ok). Wyjąłem moduł s bagażniku i miał również zwęglony ten element SMD. Zakupiłem używany moduł o tych samych numerach ale błędy dalej są, ich kasowanie, nowy profil nic nie dają, reset modułu PAM też nie pomaga. Kupiłe, nawet nówkę moduł parkowania z inna literką ostatnią na końcu i też nie pomogło błędy dalej te same, a auto po kazdym uruchomieniu sygnalizuje awarie systemu parkowania. Bezpiecznik 5 w bagażniku sprawdzony i jest OK. Co moźna jeszcze sprawdzić? Bo ręce opadają już
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.