Temat: [Focus 2004-2008] Wymiana silnika, naprawa czy złom?
View Single Post
Stary 28-08-2024, 10:23   #19
V16
ford::average

Model: Focus mk2
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 06
Domyślnie Odp: Wymiana silnika, naprawa czy złom?

Cytat:
Napisał thesperado Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdyby chociaż kolega napisał w jakim stanie jest nadwozie, coś więcej o wyposażeniu oraz w co do tej pory zainwestował w tym samochodzie, to może dalsze rozważania coś by wniosły
Nadwozie jest wg. mnie w dobrym stanie jak na ten rok. Rdza ale minimalna jest jedynie na przednim nadkolu na dole i to po obu stronach. Tak auto zdrowe, nawet od spodu bo było konserwowane.
W zeszłym roku wymieniłem wszystkie tarcze razem z klockami. Przód ma Brembo plus klocki też tej firmy. Tył ma jakieś premium (nie pamiętam firmy ale też nie były tanie). Wiadomo płyny ustrojowe i filtry wymieniane na czas.

Wersja pojazdu to Ghia i są m.in podgrzewana przednia szyba i fotele kierownika a także pasożyta, czujnik deszczu, zmierzchu i auto wycieraczki, tylny czujnik parkowania, wszystkie szyby ele jak i lusterka które też są podgrzewane i składane, szyberdach, tempomat, sterowanie radia z kierownicy, wsteczne lusterko fotochromatyczne i to z takich lepszych jak dla mnie spraw bo wcześniej tego nie miałem.

Dziś zajrzałem pod spód i zauważyłem że kata jest dziurawy na tej pierwszej osłonie. Dziura na mniej więcej zaciśniętą pięść

Wymiany silnika jednak nie biorę pod uwagę. Zostaje sprzedaż tak jak jest, ew. naprawa ale jak dziś pytałem kilku mechaników to średnia ok 7 tys

Gdybym jednak chciał go sprzedać to ile można by za niego w tym stanie wołać?

Ostatnio edytowane przez V16 ; 28-08-2024 o 10:30 Powód: zonk
V16 jest offline   Odpowiedź z Cytatem