View Single Post
Stary 04-09-2024, 20:31   #1
patrykwn
ford::amateur

Imię: Patryk
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
Domyślnie Powershift przekładka na manual, Kraków/Katowice.

Dzień dobry,

chyba najwyższy czas na jakąś decyzję i prosiłbym o radę mądrzejszych i bardziej doświadczonych od siebie.

Ogółem samochód pracuje względnie dobrze, jednak przy dużym upale bądź po zagrzaniu podczas jazdy wchodzi w tryb awaryjny, głownie po zatrzymaniu np na światłach. W 95 procentach pomaga wyłączenie auta i ponowny zapłon, w pozostałych musi po prostu ostygnąć i wraca do normalności. Ostatnio dzieje się tak coraz częściej, dodatkowo zaczyna lekko szarpać przy przyspieszaniu i chyba czas na reakcje.

Wstępnie rozważałem regenerację skrzyni, ale czym więcej czytam tutaj na forum postów, jak to po 2 latach od regeneracji auto rozsypuje się na nowo, tym bardziej skłaniam się na przekładkę.

W związku z powyższym, prosiłbym o polecenie warsztatu, który ogarnie to w poprawny sposób. Nie mam żadnego doświadczenia w tej materii, auto mam 7 lat i jedyne co robiłem to oleje i klocki/tarcze.

Idealnie jakby było to w okolicy Katowic/Krakowa - wtedy bez problemu dojadę sam autem, dalsze podróże pewnie wymagałyby lawety. Aczkolwiek, jeżeli byłoby to tego warte, to i to biorę w ostateczności pod uwagę.

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady i polecenia. Google pokazuje bardzo szeroki wachlarz cen i ofert, ale jak w każdej branży -papier przyjmie wszystko, a wolałbym zweryfikowany pod tym kątem warsztat, a nie przypadkową osobę.
patrykwn jest offline   Odpowiedź z Cytatem