@
StStS
: Mi ostatnio na trasie wciągnął 10,2L/100...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli stary SMax żłopał dużo mniej i ciągnął dużo lepiej, a silniczek tylko 1.8 w porównaniu z 2.5 i dodatkowym elektrykiem na wspomaganiu (wiem, 1.8 miało turbinkę, ale mimo wszystko).
Co do niskich obrotów to już się nauczyłem, że w hybrydzie i skrzyni SCT inaczej trzeba gaz naciskać, ale nawet jak wdepnę w podłogę, to nie przyspiesza toto zbytnio przy podanych prędkościach. Moc chwilowa to teoretycznie 190KM, ale ciekaw byłby porównania wykresów obu silników na hamowni...
W każdym razie, póki co dynamika to spore rozczarowanie.
@
AstraC
- faktycznie, porównuję głównie odczucia. Ale też jak wdepnę gaz do podłogi to wskazówka od 150 już ledwo się ślimaczy, a od 160km/h tempo jej marszu na wschód to już bardziej z kalendarzem, niż ze stoperem wypadałoby mierzyć...
Aha - ten mój 1.8 był czipnięty, ale fabryczne 2.0tdci ma, z tego co widzę, i tak więcej mocy (148vs163). Trochę dziwne to porównanie, trudno mi uwierzyć. Może jeszcze wartości mierzone od zera, ale porównanie dynamiki przy dużych prędkościach wygląda mi już zupełnie niewiarygodnie...