Zapchany dpf, data z forscan
Dzień dobry,
Mondeo mk4 2.2tdci 147kw 2014
Mam problem z częstym zapychaniem dpfa, vaporyzer wymieniony, rury od i z intercoolera sprawne, wymienione usczelki na dolocie wraz z nowymi swiecami zarowymi (stare były okay, ale radziej zrobiona wraz oboje). Rurki od czujnika cisniena na dpf sprawne (jałowy 0kpa, 2kpa w 2000ot/min - podobnie jak przy spf soot/load 20% tak i 80% zapełnienia) temperatury w układzie wydechowym także sprawne , podczas jazdy cat11/12 i egt12/13 200-400°C, przy wypalaniu egt 12/13 570-650°C. MAF i MAP są sprawnie i temperatury paliw etc. także.
Samochód nie ma zadnych błędów, jeździ sprawie, tylko często wypala DPF co 50-100km, szybsza jazda zapełnia go więcej.
Czy mógł by mi ktoś podać informacje z forscana do lambda EQ_rat11?u mnie na zagrzanym silniku eq_rat11 = 2.000
Także Throttle position, ten jest w ciagu jazdy i po startu/zgaszeniu silnika 78% i nie mieni się raz czy dwa razy w ciagu podróży skoczył do 68% na sekundę. Czy to normalne? Przy starcie/wyłączeniu silnika niema dziwnych dźwięków z niego. Mechanik mi powiedział, że by miał być uruchomion względem do otwierania egra, ale i tak jest stale 78%
Egr wygląda, że pracuje sprawnie, niema różnicy między ERVVPB1 a EGR_PC, ale EGR_A_ACT je inne od tych dwóch, niewiem dlaczego. Nie mam w forscanie możliwości EGR_ERR.
A ostania dana o którą proszę jest GLWPREL, mam tutaj dwie jedna feedback a druha command. Kiedy jest włączona feedback to command jest wyłączona, co to znaczy? Command była włączona pierwsze 3 min jazdy (temperatura zewnętrzna była 9°C)
|