Cytat:
|
Napraw zimne luty w liczniku.
|
Tak jak pisałem w moim poście zimne luty były naprawiane. Jako, że ktoś to naprawiał już przede mną, ścieżki od CAN był nawet urwane i musiałem dosztukowac przewodami.
Zmierzyłem na płytce licznika, że jest kontakt z każdego używanego pinu w złączu do punktów pomiarowych na płytce.
Zatem mało prawdopodobne by problem był znowu w liczniku.
Ale jeżeli nie będzie innych sugestii, to ponownie sprawdzę licznik.
[EDIT] I tak właśnie zrobiłem sprawdziłem licznik.
@
Antej
- miałeś rację, licznik znowu nawalił. Po 2 tygodniach bezproblemowej jazdy.
Sprawdziłem to przez włożenie innego licznika tego samego starego typu, który kupiłem na wszelki wypadek. Ten nowy licznik zadziałał.
Oczywiście samochód nie uruchamia się, bowiem ten licznik nie jest sparowany z moim komputerem i nie ma zapisanych moich kluczyków.
Zatem sygnalizuje błąd immobilizera i mryga kodem PATS 15. Z tego co pamiętam to oznacza właśnie nieprawidłowy kluczyk.
Chyba najlepiej będzie zapisać kluczyki do tego nowego licznika. Mam Forscan i mam nadzieję że dam radę to zrobić … muszę poczytać.
Drugi licznik, ten oryginalny, spróbuję ponownie naprawić, ale tam złącze było mocno przegrzane i 2 ścieżki już sztukować musiałem. Być może pękły kolejne ścieżki, bo w sumie brak jakichkolwiek kontrolek może świadczyć że brakuje zasilania.
Pytanie do praktyków od liczników, czy zimne luty zdarzają się tylko na złączu, czy często trzeba poprawić także w innych wrażliwych na pękanie miejscach?
Pozdrawiam,
Qojak