Odp: 1,5 ecoblue ZTDE stuki, terkotanie
Pisałem wcześniej odnośnie tego dźwięku, ASO twierdzi że wałki z osprzętem a ja twierdzę że nie. Focus z 2018 roku o którym pisałem był kupiony z Luksemburga z defektem silnika, nie odpalał, przebieg niecałe 170 tyś km. Szybka diagnoza po odkręceniu korka wlewu oleju i kręceniu rozrusznikiem, nie obraca się wałek rozrządu zaworów wydechowych, zerwany łańcuszek spinający wałki. Rozbiórka, weryfikacja, zawory i dźwigienki ocalały ale poprzestawiało krzywki wałków rozrządu, wyrwało napinacz łańcuszka rozrządu z ażuru głowicy. Zostało zamontowane wszystko NOWE, ażur, napinacz i łańcuszek, wałki rozrządu, dosłownie wszystko, auto odpaliło i przejechało od tamtej pory około 7 tyś km, nic się nie dzieje oprócz tego irytującego stukania póki się dobrze nie rozgrzeje, także muszę stwierdzić że ASO chyba znowu nie ma racji. Czytałem gdzieś w necie o takim przypadku w focusie z przedłużoną gwarancją, nowa góra silnika, nowy dwumas i sprzęgło, potem nowa skrzynia biegów i o zgrozo dźwięk jest nadal. Nie wiadomo, śmiać się czy płakać...
|