Odp: 2.0 TDCI szarpanie w trakcie stałej prędkości.
Odświeżę stary temat, bo i mnie dopadła ta przypadłość. Przy spokojnej jeździe występują lekkie drgania całego auta. Przewertowałem wszystkie 35 stron tego wątku i potencjalnych przyczyn może być całe mnóstwo. Z dokumentacji VDO/Continental odnośnie tego systemu paliwowego wynika że przy takich problemach najbardziej prawdopodobne to:
1) ECU
2) Pompa CR
3) Pedał przyspieszenia
Nic nie wspominają o EGR, który pojawia się tutaj. W moim przypadku ma to sens, bowiem EGR czyściłem, a potem wymieniałem na nowy OE całkiem niedawno, a w filtrze paliwa od kilku sezonów widać kilka opiłków podczas wymiany filtra paliwa każdego roku. Przy uszkodzonym ECU najczęściej nie ma błędów, więc planuję zacząć od diagnostyki komputerowej. Jeśli winny jest pedał przyspieszenia, wówczas na tempomacie problem powinien też ustać, jeśli dobrze rozumiem. To też sprawdzę. Potem dopiero zajmę się pompą, którą i tak miałem w planie regenerować. Pytanie jednak czy opiłkującą pompę da się zregenerować, żeby nie gubiła kawałków metalu? I właściwie skąd one się biorą? Czytałem coś o warstwie chromu, który został nałożony na elementy pompy i te opiłki to właśnie ten chrom. Wiecie coś na ten temat?
|