FOKUS 2013-2014 2.0 TDCI lub benzyna
Witajcie!
Jestem nowy na forum, rozglądam się za fokusem mk3 rocznik 2013-2014. Mam kilka pytać gdyż do tej pory siedziałem w niemieckich autach.
1. Jako przeciwnik DIESLI po doświadczeniach z Oplem, uległem wielkiemu zdziwieniu że większość mechaników stanowczo odraza benzyny i w necie piszą to samo że te silniki Ecoboost są awaryjne itd, w tym roczniku mówimy o przebiegu ok 200 tyś wiec no trzeba się liczyć że silnik nowy może i super ale starszy jednak już może nie być taki wspaniały. Moje pytanie jakie są Wasze spostrzeżenia? Zaufać mechanikom czy może lepiej benzynke? Mam np. doświadczenia z TSI od Vag i .. złego słowa nie powiem.
2. Na co zwrócić uwagę, jakieś newralgiczne rzeczy w FOKUSIE MK3 KOMBII? Coś typu np. w Fabiach 2 - korozja przy lampkach albo łożyska mcpersona.
3. Czy to prawda z tą korozją przy zderzakach tylnych oraz progów pod osłoną? Ogladałem dwa Fokusy, o dziwo żaden nie miał nic z tych rzeczy.
Czekam na Wasze spostrzeżenia, wyrażam nadzieję że ten temat na co najmniej 2 lata pomoże innym przyszłym nabywcom.
|