Dymienie przyspieszaniu - czyszczenia EGR i Kolektora
Witam forumowiczów,
Ze względu na to, że przez ostatni rok mój Edek przeszedł z dymienia przy przyspieszaniu na prawdziwą zasłonę dymną muszę zabrać się za naprawy. Podejrzewam za małą dawkę powietrza, lub za dużą dawkę paliwa. Nie jestem mechanikiem i miernie się znam więc wtrysków raczej nie sprawdzę, skupię się więc raczej na powietrzu.
...ale jakiś miesiąc temu wymieniałem przewody powrotu paliwa te przy wtryskach, bo ropa była w gniazdach wtrysków. Przez chwilę było dobrze a dziś znów widzę bajorko. Wymieniłem przewody pomiędzy wtryskami, a tego ostatniego długiego idącego pod kolektorem nie, bo kolektora nie zdejmowałem. Podejrzewam więc, że to ten ostatni też przecieka.
Zamierzam:
1) Wyczyścić zawór EGR,
2) Wyczyścić kolektor dolotowy,
3) Wymienić ostatni przewód powrotu z wtrysków,
4) Sprawdzić czy nie ucieka powietrze gdzieś za turbiną.
Co mnie dręczy:
a) Czy zdejmując kolektor dolotowy muszę wymieniać uszczelki? Jest on integralny z pokrywą klawiatury.
b) Jak sprawdzić, nieszczelność za turbiną? W sensie gdzie się najwygodniej podłączyć z kompresorem i gdzie i czym zatkać najlepiej układ?
c) Jeżeli już będę musiał to jak roboczo w domowych warunkach zrobić jakieś podstawowe sprawdzanie wtrysków?
Oczywiście będę wdzięczny za wszelkie inne wskazówki w przypadku powyższej przypadłości Mondeo.
Pacjent: Mondeo MKIV z 2007r 2.0 136KM Diesel Automat.
Z góry dziękuję za wszelaką pomoc!
|