brak dźwięku z radia i parktronika, brak regulacji głośności
Witam. W Fordzie Focus rocznik 2012 nie funkcjonuje radio brak również komunikatów akustycznych parktronika. Radio można włączyć niestety brak dźwięku, po poruszeniu gałką celem zwiększenia siły głosu na wyświetlaczu pokazuje się wskaźnik i cały czas wyświetla zero. Również na kierownicy + volume i na wyświetlaczu pokazuje się wskaźnik i zero, nie można w ogóle zwiększyć siły głosu. Radio również nie wyszukuje stacji. Diagnostyka komputerowa Delphi systemu audio nie wykazuje żadnego błędu. Radio odłączone od zasilania celem wyeliminowania tak zwanej 'zawiechy" i nic. Ewentualne uszkodzenia głośników lub okablowania wyeliminowane na 100% we wszystkich drzwiach. Impedancja głośników właściwa, głośniki niezależnie normalnie grają, nie ma również zwarcia poszczególnych przewodów każdego głośnika to " hipotetycznej" masy czy też innych uszkodzonych kabli. Co jeszcze zauważyłem, nie można regulować ani barwą dźwięku ani geometrią dźwięku, balansem czy faderem. Radio wymontowałem i posprawdzałem na wypadek zimnych lutów czy bezkontaktów, całość przylutowałem delikatnie Hotem.
Załączam kilka fotek. Proszę o pomoc, sugestie.
|