View Single Post
Stary 21-10-2024, 20:43   #33
asquares
ford::amateur

Imię: Waldi
Model: S-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Przekładka powershift - manual w 2.0 TDCI

Witam ponownie

Z racji tego że na moją pytania posypała się lawina pomocy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to odpowiem sobie sam i innym na pytania;
AD.1 Nie wiem czy najlepszy ale z jazdą i dynamiką nie mam żadnych najmniejszych problemów i na plus już widzę spalanie ponad 1 literkę mniej na 100 km
- był
PCM - Moduł sterowania układem napędowym.
Nr części: BG91-12A650-PJ
Poziom kalibracji: BG91-12A650-PN
Strategia: BG91-14C204-CN
- jest
PCM - Moduł sterowania układem napędowym.
Nr części: BG91-12A650-PJ
Poziom kalibracji: BG91-12A650-PJ
Strategia: BG91-14C204-DP
programowany IDS-em który pobrał sobie sam potrzebne pliki, jeden minus - teraz mam po podpięciu kompa; Model: Ford Mondeo
AD.2 Z pomocą kolegi elektronika udało mi się podpiąć światła wsteczne w komorze silnika

Pozostało mi tylko jeszcze załatwić sprawę ( o ile to jest potrzebne, muszę jeszcze na spokojnie rozgryźć ten temat ) z programowaniem/przyuczeniem czujnika znajdującego się bezpośrednio na pompce sprzęgła związanego podobno z hamulcem ręcznym, choć ręczny działa bez najmniejszego problemu ale niech będzie tak jak powinno być. Ale ten temat z powodu braku wolnego czasu sobie na razie odpuszczam. Jak ogarnę sobie jesienne prace na działce to będę jeszcze działał nad tym i nad przeprogramowaniem właściwym softem PCM-a, którego na pewno do tej pory znajdę.

Ostatnio edytowane przez asquares ; 21-10-2024 o 21:28
asquares jest offline   Odpowiedź z Cytatem