Wszystkim dziękuję, jednak
@
vaterek
ma rację a pytanie poprzedniego właściciela nie jest możliwe.
1. czujnik deszczu, który u mnie jest wyłączony (ale czekam na przewód od pana Chińczyka bo od zawsze wkurzała mnie żółta gwiazdka poniżej 4° i czerwona poniżej 0). Z doświadczenia wiem, że te czujniki są zupełnie bezużyteczne. Także jak ktoś nie ma niech czujnika deszczu nie ma czego żałować, gadżet który nie działał nigdy prawidłowo.
2 na razie przyjmuję, że to czujnik nasłonecznienia, choć nie musi tak być. Podświetlenie zegarów mam manualne, jak we wszystkich samochodach którymi jeździłem (oprócz mana tg26 - firma w której pracuję zaczęła zmieniać z aktrosów 1843 na mana od 2022r.). Też muszę powiedzieć, że jest to zupełnie bezużyteczny gadżet, bo nie działa prawidłowo, tak w ogóle man to najgorszy syf, którym jeździłem do tej pory.
W moim przypadku przy zmianie nasłonecznienia (np: gdy wjeżdżam do tunelu, podświetlenie się nie zmienia, więc może on też został wyłączony. Podobnie jak ze stop/start wyłączył się "sam" jakoś tydzień po kupieniu, nic nie robiłem. Bardzo dobrze że nie działa i niech tak zostanie, te "śmieci" ekologiczne nigdy nie działały prawidłowo (jak wszyscy tzw. ekolodzy - zryte lub opłacone łby).
3
@
tomao
tu możesz mieć rację
Dobra… ja do pracy zaraz. Jeszcze 2 noce.