Mondeo MK5 - doradzcie jaki silnik etc
Dzień dobry.
Jako,że nadszedł czas na zmiany,a wybór nie mógł być inny niż nowszy model stąd też zjawiam się tutaj po kilka porad dotyczących zakupu Mondeo Mk5.
Po siedmiu latach za kółkiem MK4 nadszedł czas na zmianę na nowszy model.
Gdy kupowałem czwórkę to wiedziałem co chce, kombi z silnikiem 2.0 benzyna (bez żadnych turbin), Converse +, systemem stary/stop na guzik i dużą navi.
Jak się później okazało zabrakło kilku rzeczy,które teoretycznie można było dołożyć jak np grzane fotele czy możliwość odtwarzania muzyki z USB.
Wiedziałem czego szukać,bo pomogliście mi na forum. Tym razem również proszę o pomoc.
Jako właściciele piątek wiecie co macie na wyposażeniu,co Wam zabrakło,co byście dołożyli,a co według Was jest zbędne.
Mk5 jest już o poziom wyżej jeśli chodzi o technologię.
W podstawowej wersji z tego co podaje Wikipedia mamy choćby elektryczny hamulec postojowy i system ułatwiający ruszanie na wzniesieniu czego nie doświadczyłem w Mk4.
Jak jest np z ogrzewaniem przedniej szyby, jest w standardzie czy w końcu nie.
Obecnie mam, chwalę i nie wyobrażam sobie tego nie mieć.
Najważniejsza rzecz silnik.
Obecnie mam 2.0 benzynę 145km w gazie, silnik nie dozajechania. Jednostka nigdy mnie nie zawiodła, żadnego brania oleju pomimo wieku, dla mnie rewelacja.
W MK5 jaki silnik benzynowy według Was jest najlepszy ?
R4 1.5 EcoBoost 160 KM
R4 1.5 EcoBoost 165 KM
R4 2.0 EcoBoost 203 KM
R4 2.0 EcoBoost 240 KM
Generalnie większość ogłoszeń to 1.5 160km.
Jeśli nie będzie to sam zamontuje instalacje gazową,więc to też jest coś co należy wziąć pod uwagę przy wyborze silnika.
Piszcie co wiecie [emoji1]
Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka
|