Odp: Mondeo MK5 - doradzcie jaki silnik etc
Jak dla mnie najwazniejsze z wyposażenia.
1. FDL - światła ledowe z przodu, bo halogeny to poziom Fiata 125p na żółtych selektywnych
.... no i w zasadzie tyle.
Światła doceni każdy , a reszta bajerów to kwestia indywidualna, choć mimochodem się do nich przyzwyczajam- y. Doceniam jeszcze tempomat aktywny, BLISS z CTA, czasem zawieszenie aktywne, grzanie kierownicy , ale jej regulacja elektryczna to już fanaberia , parkowanie samodzielne tylko sprawdziłem i nie korzystam. Klapa elektryczna - w poprzednim wystarczyła ręka więc teraz jest bo jest. No jeszcze AWD bo fajnie rusza na śliskim, zestaw SONY z Sync3 też spoko, grzane tyłki z tyłu doceniają dzieci , haka nigdy nie używałem , Webasto - jak ktoś garażuje pod chmurką to raczej warto , ja tylko czasem uruchamiam żeby się nie zastało.
Jeszcze kwestia skrzyni. Mk5 w benzynie ma hydrokinetyka i te skrzynie problemów nie sprawiają. Osobiście mam porównanie do jazdy Mk5 z manualem i automatem PS gen 2 bo z dieslem. Jeden i drugi Mondolot kombi , silnik ten sam, ergonomia wiadomo ta sama i te same trasy w tym samym czasie to mniejsze zmęczenie przy automacie niż manualu. Jednak nóżki muszą pracować przy manualu i po takiej samej trasie jakoś tyłek , nogi były bardziej obolałe. No , ale to może kwestia indywidualna.
Ostatnio edytowane przez Hansolo ; 30-10-2024 o 18:26
|