Temat: [Focus 2018- ] USB w konsoli centralnej nie działa
View Single Post
Stary 02-11-2024, 17:59   #1
kopytek
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: Ford Focus MK 4
Silnik: 1.0 Eco Boost
Rocznik: 2020
Unhappy USB w konsoli centralnej nie działa

Witam, mam dziwny problem z USB w moim Fordzie (1.0 ST-Line HB mam go ok. 5 lat od nowości). Port USB w konsoli centralnej nie działa, nie wykrywa nic kompletnie (jeszcze nie sprawdzałem miernikiem, czy w ogóle podaje napięcie). Ten w podłokietniku działa bez problemu. Na dodatek obie "fajki" po podłączeniu nie ładują poprawnie, tj. pod włożeniu ładowarki dioda na niej się pali, ale po podłączeniu telefonu dioda zaczęła migać, a telefon się nie ładuje (ładowarka w teorii 2.1A).
Z takich rzeczy, które mogą, ale nie muszą mieć związku ze sprawą:
Od jakiegoś czasu nie włącza się auto start/stop (nawet pod dłuższej trasie)
Co jakiś czas, szczególnie w wilgotniejsze pory roku pojawiają się artefakty w postaci halo wokół elementów na ekranie ( takie poprzesuwane różnobarwne obwoluty ), tak ze 6 razy na rok.
Chime'y, czy tam gong co jakiś czas ( częściej niż halo) brzmi jakby się głośnik obluzował, nie tyle co pierdzi co brzmi jakby położyć na głośniku folie (ciężko to określić).
W serwisie mówili to oprogramowanie po czym wgrywali "nowe" i na jakiś czas był spokój.
Ma ktoś jakiś pomysł? Tak czy siak czuję wizytę w ASO, ale wolałbym wiedzieć jak mnie będą próbować nabijać w butelkę.
Zapomniałbym bezpieczniki 32,33,34 wyglądają na sprawne.
Pozdrawiam
kopytek jest offline   Odpowiedź z Cytatem