View Single Post
Stary 07-11-2024, 14:09   #1004
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Zamiana fabrycznego licznika (zegarów) na Convers +

Cytat:
Napisał slav-kiler Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... namiar na soft ?
Nie ma takiego namiaru. Soft był wgrany do takich liczników c+ dostępnych jako "część serwisowa" do aut przedliftowych. Nie było na serwerach Forda (przynajmniej nikomu wg. mojej wiedzy nie udało się znaleźć...) stosownych plików VBF.
Sławek @orion512 zgrał tę wersję softu z takiego licznika "serwisowego" programatorem i takim samym sposobem jest w stanie wgrać ją do dowolnego licznika "międzyliftowego". Zgodnie z tym co sam powyżej napisał.

BTW - kilka lat temu ten temat dość dokładnie tu na forum "wałkowaliśmy"...
Sławek ma zapewne pod ręką oznaczenie tego softu, bo mnie wypadło z głowy a nie chce mi się szukać tego w tamej historycznej dyskusji...

Jako wyraźne OSTRZEŻENIE dodam tu tylko fakt, iż próba dowolnej aktualizacji softem przedliftowym (np. takim od m0rtala...) licznika międzyliftowego "wyglądającego jak przedliftowy" i ogranego tym specjalnym softem kończy się albo koniecznością wymiany licznika albo koniecznością jego wysłania do Sławka do "przywrócenia jedynej wersji specjalnej" softu...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 07-11-2024 o 14:14
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem