Na co dzień używam 2,5 Phev/Fhev ale jeździłem też ostatnim 1,5EB/automat.Sposób prowadzenia jest bardzo podobny. Ale spalanie ? Mogę śmiało napisać 2 razy większe (lekkie uogólnienie). Co prawda zależy to od sposobu eksploatacji. Więcej tras i spokojna ale nie dziadkowa jazda, ale też bez bawienia się w mistrza prostej - kup 1,5EB automat. Niektórym użytkownikom 1,5 brakuje mocy. Jeżeli więcej miasta kup 2,5 PHEV/FHEV - o wiele niższe spalanie. Co prawda 2,5 to też nie jest mistrz prostej ale dynamiczne ruszanie z świateł mniej uderza po kieszeni.
Wszystko zależy czego oczekujesz po napędzie Kugi i jak planujesz go eksploatować.
Pamiętaj że wszystkie tego typu opinie są subiektywne. Jakie byś nie wybrał rozwiązanie to będzie prowadziła się o wiele lepiej niż konkurencja, mocy i dynamik będzie brakowało bo zawsze brakuje
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. A co do spalania to albo kupisz droższy i mniej zapłacisz za benzynę albo tańszy i więcej na benzynę. Ja wybrałem droższego i uśmiech przy wskazaniach niskiego spalania oraz i odczucia większej dynamiki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..