View Single Post
Stary 09-11-2024, 23:09   #3292
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Odbiór auta i spostrzeżenia eksploatacyjne

Hej,

Jak z tłumieniem hałasu z zewnątrz u Was?

Objeździłem 4 egzemplarze na jazdach testowych (różne), ale wszystkie StLineX albo Graphite Edition czyli w sumie to samo
Żaden przy 150kph nie gwizdał z uszczelek drzwi. Oczywiście mój egzemplarz już tak miły nie jest. I to jak na złość tylko od kierowcy.
Nie jest jakiś mega mocny, ale wpienia. Jeżdżę ostatnio mniej niż zawsze i raczej po mieście, ale każdy wyjazd na drogę szybszą i samochód zaczyna mnie wq...ć.
Byłem z tym w ASO mi powiedzieli w sumie żebym sobie pooklejał szczeliny i uszczelki na drzwiach i jak nie będzie, to odklejał aż wróci.
No genialne po prostu. Powiedzieli, że jak znajdę, to będą coś kombinować.
Poza tym z poziomu wygłuszenia i tego jak to auto się zachowuje nawet przy 150 kph jestem mega zadowolony. Nie wiem jak działa to ANC w Vignale, jak jakieś znajdę w Krk na DEMO to może się i przejadę.

Wracając do tematu macie może jakieś sposoby na szukanie skąd podwiewa albo najbardziej podejrzane miejsca, od których warto zacząć?
To niby tylko Ford, za "jedyne 200k" i tak 2x lepiej wyciszony niż Rav4 i Corolla Cross (tam w każdym egzemplarzu, który objeżdżałem przeciąg na uszczelkach od 90kph).

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem