Odp: Samochód dla rodziny 2+3
Cześć,
czy autor postu zdecydował się już na jakiś samochód? Podepnę się pod temat, sam również rozważam zakup S-Max Mk2, do tej pory jeżdżę z trójką fotelików w drugim rzędzie w S-Max Mk1 i uważam że jest to bardzo dobra opcja, generalnie samochód jest bardzo wygodny pod tym względem. Przyznam że kultura jazdy dislem mi odpowiada, teraz również mam 2.0 tdci 140km, silnik bezproblemowy ale stara opcja bez DPF. I tu pojawia się wątpliwość. Samochód raczej do jazdy miejskiej (na terenie Górnego Śląska jazda do pracy 8km po trasie średnicowej to wciąż miejska jazda w moim odczuciu) wiec pasowało by zakupić benzyniaka. Przy dieslu obawiam się o problemy związane z wypalaniem dpf w czasie jazdy. Nie mam doświadczenia w jeździe z DPF, jako drugi samochód zawsze był benzyniak. Słyszałem historię o Audi że samochód tuż przed garażem wchodził w tryb wypalania i trzeba było jeździć kilka minut w trasę wypalać DPFa. Rocznik również jak autor postu 2017-2020, pojemność nie mniej jak 2.0 czy to D czy PB. Raczej chciałbym iść w stronę automatu.
Jeśli ktoś ma ochotę podzielić się jakimiś sugestismi będę wdzięczny.
|