A widzisz. A ja znam. Możesz mieć pełny zbiornik. Nie uruchomisz silnika, będziesz pompował pedałem, nie dopuścisz żeby w zbiorniku było pusto i tyle - właśnie rozwaliłeś system
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Fajnie co nie?
Taka ciekawostka.
Cytat:
|
Podstawowy błąd -przenoszenie cech jednego produktu na drugi
|
Za nic nie mogę zrozumieć dlaczego się tutaj czepiasz.
Mamy pytającego który się po prostu martwi bo ma nowsze auto, które ma dodatkowe "bzdety" w systemie hamulcowym (jak automatyczny ręczny).
I grzecznie zapytał, żeby się upewnić, bo ma wątpliwości.
Wiesz ile razy widziałem, jak właśnie w Japończyku ludzie robili właśnie "normalnie" bo ktoś im na internecie napisał że "przecież to normalne przelanie płynu przez układ z odpowietrzaniem".
Wiesz ile razy widziałem jak się ktoś wkurzał jak widział "a nie mówili Ci że musisz to robić na odpalonym silniku bo jest hydrauliczny booster?".
Więc bądźmy proszę po prostu wyrozumiali że kolega woli się dopytać.
Nie ukrywam, że czasami są bardzo oczywiste rzeczy.
Np. nie popsujesz auta jak zmieniasz olej jeśli odłączysz klamrę na akumulatorze.
Ale nie znaczy to, że musimy pisać że "przecież to takie oczywiste że nic się nie stanie".
Więc tak - anegdota jest na miejscu. Nie wyobrażam sobie podejść do tego jak do każdego innego auta, zacząć przelewać płyn, odpowietrzać, a potem zobaczyć durne błędy hamulca postojowego bo "no jak.. nie wiedziałeś że trzeba przestawić w tryb serwisowy za pomocą VCDSa?" (tu przytyk do niektórych aut VAGa) czy "trzeba było najpierw zrobić procedurę taką a taką w Forscanie a potem się do tego brać").
Stąd rozumiem pytanie od
@
jaros79